Sursa ta zilnica de buna dispozitie


„Oooo… Neaţa”. Cam aşa au sunat primele cuvinte din a doua zi. Bine odihniţi şi cu speranţa că ziua aceasta vom ajunge întotdeauna toţi la destinaţie…şi deodată, am luat micul dejun.
Pe la vreo 9 eram aşteptaţi lăngă autobuz pentru a merge mai departe, în excursie, să vedem frumuseţile României. Drumul era destul de lung până la Sibiu. Numai bine pentru a putea recupara umpic din noaptea trecută, care nu a fost deloc lungă.
Prima staţie a fost la Muzeul civilizaţiei populare tradiţionale „Astra”. Auzind despre muzeu ne-a cam pierit pofta de plimbări. Însă pâşind „înăuntru”, parcă păşeam într-o alta lume. O lume cu totul altfel decăt cea de care dăm zilnic. Era un colţişor mic, dar foarte primitor, cu aer proaspăt, pomi verzi, căsuţe de lemn, care ne furau ochii. Era minunat. Nu mi-aş fi dorit să plec de acolo. Aveam o impresie că am călătorit în trecut şi în căteva minute am văzut ţara.
După o plimbare printre căsuţe de lemn,prin pădure şi văzând bisericuţe vechi, făntăni săpate care stăteau lăngă căsuţe, ca nişte paznici, ne-am dus la un restaurant din apropiere. Din cauza drumului şi a plimbarii aveam nevoie de noi forţe. Aveam multe de văzut încă.
Desigur, într-o călătorie nu poţi trece pe lăngă rude şi prieteni fără a opri măcar pentru scurt moment. Şi cum chiar lăngă „Astra” este o grădină zoologică, am dat o fugă şi până acolo. Am dat de o puma, care doborătă de soarele arzător a încercat să se odihnească în căsuţa ei mică. Nici maimuţele nu au lipsit. Una chiar şmecheruţă sau poate obişnuită cu paparazzi s-a aşezat la o şedinţă foto. Era o scumpă. Printre multe animale, un ursuleţ mare a atras atenţia tuturor vizitatorilor. După o lungă şedere la soare a început să se bălăcească în bazin special creat pentru el şi se juca cu o roată. Nimeni nu mai vroia să plece de lăngă el. Era vedeta grădinii din ziua aceea. Celelalte animale erau mai lipsite de viaţă. Era de înţeles. Soarele ardea tot ce întălnea în calea lui.
Ok. Viaţa de odinioară am văzut, prietenii dragi lafel. Era timpul să mergem şi în centrul Sibiului, în Piaţa Mare.
De acolo tot ce ne înteresa era ce să luăm celor dragi ce ne aşteaptă nerăbdători acasă. Ploaia care încerca să ne sperie nu avea nici o şansă. Era prea frumos acolo ca să facem măcar un pas înapoi. Ne-am continuat drumul către piaţă. Acolo a urmat o altă şedinţă foto cu porumbeii care ne înconjurau la fiecare pas. Obosiţi de atătea plimbări ne-am aşezat pe o „băncuţă”.
Eu fiind atrasă de aparatul foto, ca de un magnet, nu am renunţat la el nici în pauză. Ceea ce ne-a atras atenţia era un copilaş micuţ, care alerga căt este de mare piaţa, în lung şi-n lat după porumbei. Era tare drăguţ băieţelul. Asta pot confirma şi pozele pe care am făcut.

Dar nici bine nu am terminat cu poze, că eram obligaţi să ne luăm repede bagajele şi să o tăiem la fugă. Ploaia nu era tocmai prietena noastră. Tot ea a învins. Am aşteptat să se oprească, sub o poartă. Mda. Frumos. Măcar nu ne-am udat tare. Încă. Problema mai mare era că ne aşteptau autobusele în parcare. Era timpul să plecăm către „casă”. Iar ploaia nu se oprea. Aşa că am luat-o la sănătoasa prin ploaie, prin bălţi, străzi umplute cu apă. Fiecare pe unde apuca.

Ei, măcar drumul înapoi nu era atăt de lung. Eram prea preocupaţi de cum ne uscăm, ce să facem să nu răcim,să ne ştergem, să povestim. Acasă, tot alegrând prin ploaie până la căsuţele noastre (eu cu căteva colege stăteam în ultima căsuţă), am făcut o baie….de dată aceasta caldă, sub duş ;)), am luat cina şi toată seara stăteam de vorbă, la o mică bârfă. Ploaia stricase, într-un fel, ziua.

P.S: Am să revin şi cu poze din această excursie. Probabil în articole despre România în imagini 😉

Comments on: "Aventură de vară – episodul 2" (1)

  1. Da, aşteptăm şi fotografiile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: